Sport & Bewegen

Gezonde Leefstijl voor iedereen

Bij Stichting Wij voor de Jeugd vinden we het belangrijk dat elk kind binnen onze gemeente in ieder geval een eerlijke kans krijgt, ongeacht welke drempel zij ervaren. Via dit project willen wij kinderen, die nu buiten de boot dreigen te vallen, bereiken met onze activiteiten.

Wij zien in bepaalde wijken steeds vaker kinderen die na school bijna niet meer buiten komen en zich voornamelijk bezig houden met gamen of tv-kijken. Steeds meer kinderen komen thuis in een leeg huis, omdat ouders aan het werk zijn. Wij zien steeds meer jonge kinderen die kampen met overgewicht. Stichting Wij voor de Jeugd is van mening dat preventie het allerbeste hulpmiddel is om de gezondheid van kinderen te bewaken. Het blijkt dat je de gezondheid van kinderen aanzienlijk verbetert als men ervoor zorgt dat kinderen minstens een uur per dag stevig bewegen of gewoon buiten spelen.

Daarnaast zien wij ook veel activiteiten die georganiseerd worden door andere organisaties waar vaak een flink prijskaartje aan hangt.

Wat gaan wij doen

Zoals we hierboven hebben aangegeven, zien wij een aantal factoren die belangrijk zijn in de ontwikkeling van onze kinderen. Kinderen zitten steeds vaker binnen, bewegen te weinig en lopen een groter risico op een slechtere gezondheid. Ook zien wij binnen onze gemeente steeds duidelijker het verschil in kansen tussen rijk en arm.

Stichting Wij voor de Jeugd wil deze kloof dichten. Samen met Dordtse scholen en verschillende Dordtse sportverenigingen willen wij activiteiten organiseren voor de Dordtse jeugd.

  • Aansluitend op de huiswerkbegeleiding op maandag en donderdag gaan we super leuke sportlessen geven van 18.00 uur tot 19.00 uur.
  • Daarnaast willen we jaarlijks Sport&Beweeg evenementen organiseren. Waarbij kinderen een leuke dag vol met sport, workshops en lekkers krijgen. Waarbij iedereen gratis welkom is.