Boksend Opvoeden Basis is een cursus die boksen combineert met opvoedkundige technieken om de persoonlijke ontwikkeling van de Jeugd te bevorderen. De cursus leert deelnemers waarden zoals zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, weerbaarheid en wederzijds respect, en hoe deze in de bokssport verankerd zijn.

Cursusinhoud:

  1. Coachplan: Leer fysieke, mentale, en emotionele doelen stellen en evalueren.
  2. Handboek: Bevat 12 uitgewerkte bokslessen en boksspellen als pedagogische middelen.
  3. Pedagogisch Stappenplan: Voorkomt escalaties door duidelijke regels en grenzen te stellen en concreet gewenst gedrag te formuleren.
  4. Leskaarten: Emotie- en hartslagkaarten helpen spanning herkennen en reguleren, bevorderend zelfbeheersing, zelfvertrouwen, en zelfbewustzijn.
  5. Geheugensteunkaarten: Kaartjes gekoppeld aan persoonlijke hulpvragen en emoties om praktische ondersteuning te bieden in het dagelijks leven.

Inzet op school:
Scholen kunnen Boksend Opvoeden Basis inzetten om de sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen te bevorderen. Het programma biedt een effectieve manier om leerlingen te helpen omgaan met stress, conflicten te vermijden en positief gedrag te versterken. Door het gebruik van boksspellen en gestructureerde lessen kunnen docenten de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van leerlingen vergroten, wat bijdraagt aan een positief leerklimaat en betere schoolprestaties.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Cyriel: cyriel@wijvoordejeugd.nl.