LEER KRACHT

ONDERWIJSTRAJECT LEER KRACHT

In 2022 is Stichting Wij voor de Jeugd gestart met het onderwijstraject Leer Kracht op diverse basisscholen in de Dordtse wijken: Krispijn, de Bleijenhoek en Crabbehof. In ons tweejarig traject verzorgen wij interactief burgerschap in groep 7 en 8. Hiermee maken we deel uit van het Dordtse leerprogramma van de Gemeente Dordrecht.

➡ Met onze lessen leggen we verbindingen tussen de jeugd en onze lokale maatschappij. Interessante Dordtenaren delen hun kennis tijdens onze lessen, maar andersom geeft de jeugd ook hun (onderbouwde) mening aan de gastdocenten. Door deze interactie ontstaat impact, begrip en respect tussen mensen die elkaar anders nooit zouden spreken.

➡ Leer Kracht ontwikkelt lessen met als doel de jeugd in hun eigen kracht te zetten, om ze te helpen ontdekken waar ze gelukkig van worden, bewust te worden van mogelijkheden om bij te dragen aan de maatschappij en om ze te activeren na te denken over hun toekomst. Door het betrekken van de maatschappij, in gesprek te gaan met hun directe omgeving (ouders/familie/verzorgers) en door de jeugd bekend te maken met een groot aantal beroepen, brengen wij de bouwstenen van het burgerschap tot leven en geven we de jeugd de kennis en kracht om hun eigen weldoordachte visie te vormen.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:

Barbara: barbara@wijvoordejeugd.nl

06 288 99 509

Hieronder een informatief filmpje over het onderwijstraject LEER KRACHT als onderdeel van het DLP op basisschool Don Bosco (vanaf 2:19).