Huiswerkbegeleiding

Ongelijke kansen in het onderwijs

Een andere belangrijke factor die meespeelt in de ongelijke kansen van een kind is het recht op gelijk onderwijs. Gelijke kansen in het onderwijs is van wezenlijk belang en bepaalt in zeer hoge mate de kansen voor het kind in de toekomst. De basis op een gelijke kans zit zeer geweven in het krijgen van goed onderwijs en daarbij de juiste ondersteuning krijgen.

Steeds vaker zien wij dat er verschillende initiatieven worden opgestart om kinderen (buiten het reguliere onderwijs), extra onderwijs aan te bieden. Dit zijn vaak commerciƫle activiteiten waar een flink prijskaartje aan hangt. Kinderen die ouders hebben met voldoende inkomen (en vooral ouders met een hoog inkomen) kunnen hier gebruik van maken. Kinderen met ouders met een laag inkomen of zelfs kinderen die opgroeien in armoede kunnen hier geen gebruik van maken. Hierdoor ontstaat er een grote kloof binnen onze maatschappij.

Wat gaan wij doen

Zoals we hierboven hebben aangegeven, zien wij een aantal factoren die belangrijk zijn in de ontwikkeling van onze kinderen. Ook zien wij binnen onze gemeente steeds duidelijker het verschil in kansen tussen rijk en arm.

Stichting Wij voor de Jeugd wil deze kloof dichten. Samen met Dordtse scholen en verschillende Dordtse sportverenigingen willen wij activiteiten organiseren voor de Dordtse jeugd.

Samen met ervaren docenten organiseren wij twee keer per week laagdrempelige huiswerkbegeleiding. Dit doen we op het terrein van Dordtse sportverenigingen in een aparte ruimte waar de kinderen ongestoord aan het werk kunnen. Naast de aandacht voor het leren, hebben wij ook aandacht voor een gezonde levensstijl. Wij starten met de huiswerkbegeleiding om 15.30 uur welke door loopt tot 17.30 uur, waar de kinderen een gezond tussendoortje krijgen.